Suriname CvjL SFiB

Jungle editie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Waarom een jungle editie?

Special Forces in Business staat bekend als dé outdoor coaching specialist die telkens prachtige natuur, uitdagende omstandigheden en krachtige coaching combineert in de coachingsreis van je leven. Naast de andere 3 edities (hiken door een Noors fjord, crosscountry skiën op een Noorse hoogvlakte en het 4x4 avontuur op IJsland) was het tijd dat we ook de warmte opzoeken. We kiezen voor de jungle omdat het een ontzettend uitdagende omgeving is om te leren over leven. Ga er maar aan staan; tropische temperaturen, hoge luchtvochtigheid, dichte begroeiing, beestjes, bagage en dan ook nog eens een week lang bij jezelf naar binnen. We beloven je dat het een hele uitdaging zal zijn. De jungle in Suriname is prachtig met zijn enorme diversiteit aan flora en fauna. We komen van alles tegen en niet in de laatste plaats onszelf. Een ideale plek dus voor een onvergetelijke, prachtige en waardevolle coachingsreis. Het thema voor deze reis is: 10.000 jaar terug in je eigen evolutie. Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst zullen wij je uitgebreid meenemen in het ontwerp en doel van deze reis maar we beloven je dat het een ongekende ervaring gaat zijn met verstrekkende gevolgen. Deze reis heeft impact!

 

Wat moet je weten?

Ter voorbereiding op de reis komen we als groep al een tweetal keer samen. De eerste keer zullen we alle praktische zaken rondom het verblijven en verplaatsen in de jungle doornemen. De tweede keer gaan we oefenen met het maken van jungle onderkomens en andere survivaltechnieken (die 2e keer is een tweedaagse en dus met een overnachting). In principe kan iedereen die gezond van lijf en leden is deze expeditie aan. Wel is het aan te raden om je goed voor te bereiden door regelmatig te gaan wandelen met een rugzak zodat je klaar bent om ditzelfde te doen bij tropische temperaturen, hoge luchtvochtigheid en in bergachtig terrein (dat maakt het namelijk allemaal wel een stuk zwaarder). 

 

Wat krijg je van ons?

 • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek voorafgaand aan de reis
 • Online assessment voorafgaand aan de reis
 • Persoonlijk coachingsplan dat geldt als startdocument voor de reis
 • Persoonlijke begeleiding* voor, tijdens en na de reis
 • Materialen zoals rugzak, slaap- en kookgerei
 • Persoonlijk evaluatiegesprek enkele weken na de reis
 • Beeldverslag met foto & videomateriaal van jouw reis

*Deze begeleiding is gericht op de reis en de coaching die tijdens deze reis zal plaatsvinden. Indien er na de reis behoefte is aan ondersteuning bij verdere stappen in de ontwikkeling dan is dat uiteraard mogelijk. Hierbij hanteren wij dan een aangepast tarief voor oud-deelnemers. Het normale tarief is € 125,- p/uur, oud deelnemers krijgen hierop maarliefst 20% korting en betalen dus slechts € 100,- p/uur. Bij dagdelen bieden wij een aantrekkelijke fixed fee aan. Indien je als oud deelnemer in de toekomst opnieuw deelneemt aan een coachingsreisreis van Special Forces in Business krijg je € 200,- terugkeerkorting op de nieuwe reissom, ongeacht welke editie je kiest.

 

Wat regel je zelf?

 • Kleding en schoeisel (je ontvangt een inpaklijst waarop ons kleding en schoeisel advies staat)
 • Outdoor materialen zoals zakmes, headlight en camelbag (staan eveneens op inpaklijst)
 • Eventuele inentingen & malariaprofylaxe (zie de deze website voor meer info). Let op: ingeent zijn tegen gele koorst is verplicht!
 • Een paspoort dat nog ten minste 6 maanden geldig is na aankomst in Suriname is vereist
 • Een toeristenkaart (bij aankomst op de luchthaven aan te schaffen voor € 30,-)

 

Programma

Voorbereiding dag 1

Kennismaking met de andere deelnemers en het team van Special Forces in Business dat de reis zal gaan begeleiden. We nemen deze dag de praktische zaken rondom het verblijven en verplaatsen in de jungle door.

Voorbereiding dag 2 & 3

Tijdens deze tweedaagse gaan we uitgebreid oefenen met het maken van jungle onderkomens en andere survivaltechnieken.

Reisdag 1    `

Vlucht Amsterdam – Paramaribo. Daar aangekomen slapen we in een hotel.

Reisdag 2

Verplaatsingen per vliegtuig naar Kabalebo. Daar aangekomen checken we in bij het jungle resort, lunchen en maken we daarna een korte eerste wandeling door de jungle. Na het avondeten volgt nog een korte presentatie over het jungleresort en bereiden we ons voor op de week in de jungle. We slapen in een kamer op het jungleresort.

Reisdag 3 t/m 8

Verplaatsingen en overnachtingen in de jungle. De coaching is verweven met het programma en vind simultaan plaats. We beginnen uiteraard rustig aan om goed te landen in de coaching en te acclimatiseren in het gebied. We verplaatsen ons te voet en daar waar nodig per boot (korjaal) of kayak. We eten en drinken van hetgeen de natuur ons biedt, aangevuld met rantsoenen. We slapen in zelfgemaakte onderkomens waarbij we beschikken over materialen zoals hangmatten, tarps en klamboes.

Reisdag 9   

Verplaatsing per vliegtuig van Kabalebo naar Paramaribo een ontspannen dag en feestavond ter afsluiting. We overnachten in een hotel.

Reisdag 10

Lokaal transport naar de internationale luchthaven van Paramaribo. Vroeg in de avond vliegen we met een nachtvlucht weer terug naar Nederland.

Reisdag 11 

’s Morgens vroeg landen we op Schiphol, eindigt deze reis en begin je aan de reis door de rest van je leven.

 

Check het moodboard van deze reis op onze facebook pagina

 

Prijs  In 2019 bieden we deze reis aan voor een introductieprijs van € 4.235,-. Als je boekt vóór 1 maart 2019 kan je mee voor slechts € 3.950,-. Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Na het reserveren ontvang je een factuur waarbij je 20% van de totale reissom aanbetaald binnen 7 dagen om de reservering definitief te maken. 10 weken voor vertrek betaal je nog eens 40% aan. Het restant van de reissom (de laatste 40%) dient uiterlijk 14 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn.

 

All-in prijsplan

In de reissom is alles inbegrepen (voorbereidingen, vluchten, lokale transporten, eten & drinken tijdens het verblijf in Suriname, gebruikmaking materialen en alle toegangskaarten/vergunningen). *Lunch en diner op dag 10 te Paramaribo zijn niet inbegrepen als ook eventuele uitgaven aan stappen en souvenirs niet.

 

Reserveren en annuleren

Je kan je aanmelden voor een een jungle editie tot uiterlijk 1 maand vantevoren (ivm alle voorbereidingen). De reis heeft minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Indien zich 8 weken vóór vertrek niet het minimale aantal deelnemers heeft aangemeld kan de reis door ons geannuleerd worden en bieden wij de reeds aangemelde deelnemers de mogelijkheid om zich (uiteraard met verrekening naar de daadwerkelijke kosten) op een van de andere reizen in te schrijven (met € 100,- omboekkorting) of men krijgt restitutie van alle reeds betaalde bedragen. Bij annulering door de deelnemer volgt geen restitutie van de reeds betaalde gelden. Je dient hiervoor je annuleringsverzekering aan te spreken.

 

Fiscaal voordeel en financiering

Er bestaan mogelijkheden om deze reis in het kader van je ontwikkeling fiscaal aftrekbaar te maken. Laat je hierover informeren door je accountant of belastingconsulent. Daarnaast wijzen wij je graag op eventuele mogelijkheden om deze reis in te zetten als ontwikkelinstrument. Hierdoor kan het een onderdeel worden van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), een re-integratie traject of counseling. Op deze wijze kan deze reis wellicht geheel of gedeeltelijk vanuit een extern budget vergoed worden. Wij helpen je graag om dit met werkgever, Gemeente, UWV of andere organisatie bespreekbaar te maken.

 

Fysieke gesteldheid

Deelnemers dienen goed ter been te zijn en zullen er rekening mee moeten houden dat het terrein  en de omstandigheden soms pittig kunnen zijn. Het is zeker niet nodig om over een uitmuntende conditie te beschikken maar aandoeningen aan luchtweg of hart dienen bekend gesteld te worden waarna in overleg bepaald kan worden of deze een belemmering vormen. De coaches beschikken allen over voldoende kracht en conditie om deelnemers te ondersteunen en samen zullen we deze tocht volbrengen. Indien je last hebt van chronische aandoeningen, bepaalde ziektes of gebruik maakt van medicijnen willen wij dat op voorhand weten. Onze coaches en begeleiders beschikken over een gedegen basis medische kennis (w.o. EHBO en reanimatie) en zullen je zo goed mogelijk adviseren en begeleiden. Bij twijfel over de mogelijkheid van deelname is het verstandig om contact met ons op te nemen en nadien je eigen huisarts te raadplegen. 

 

Veiligheid & aansprakelijkheid

Deelname aan deze reis geschiedt geheel op eigen risico en je zult dus een zorgverzekering moeten hebben en tevens adviseren wij een reis- en annuleringsverzekering met werelddekking. Uiteraard is Special Forces in Business verantwoordelijk voor het geven van de juiste instructies, het inzetten van gekwalificeerd personeel en het leveren van geschikt materiaal. Als je vragen hebt over bovenstaande voorwaarden kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Reis boeken

Reserveren kan door het invulformulier te gebruiken op de reserveringspagina  

Neem bovenstaande voorwaarden wel goed door om zeker te zijn dat je op de hoogte bent van alles.

 

"Sometimes you'll find yourself in the wilderness and sometimes in the wilderness you'll find yourself."

De coachingsreis van je leven is een dienst van Special Forces in Business B.V. Op alle aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten van Special Forces in Business B.V. zijn de Algemene Voorwaarden van Special Forces in Business B.V. van toepassing. Een exemplaar wordt u op aanvraag toegestuurd. Special Forces in Business B.V. is sedert 26 februari 2018 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds deze datum neemt deze besloten vennootschap alle activiteiten, overeenkomsten, daaruit vloeiende verplichtingen en alle middelen van Ares Beheer B.V. over die, tot deze datum, behoorden bij de handelsnaam Special Forces in Business welke, tot deze datum, in eigendom van Ares Beheer B.V. was.

Special Forces in Business B.V.

Anthonie Fokkerstraat 63C

3772 MP BARNEVELD

KvK: 71002200

ING rek: NL 30 INGB 0006 6630 89