Suriname CvjL SFiB

Programma

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

 

Voorbereidingen

Na je aanmelding plannen wij een intake gesprek met je in. Tijdens dit gesprek kunnen we eventuele vragen beantwoorden en zullen wij, samen met jou, onderzoeken wat de coachingsbehoefte is. Tevens bekijken we dan, indien nodig/gewenst, welke editie voor jou het meest geschikt zal zijn.

Enkele weken voor vertrek ontvang je een persoonlijke vragenlijst. Je kan deze vragen online beantwoorden en de antwoorden zullen worden gebruikt om de reis zoveel mogelijk maatwerk te maken. Tevens ontvang je meer details over de speciale deelnemersbijeenkomst.

Vlak voor vertrek is er een speciale deelnemersbijeenkomst waarbij de deelnemers kennis kunnen maken met elkaar, de coaches en de begeleider(s). Tijdens deze avondsessie worden de laatste details m.b.t. de voorbereidingen en de reis besproken.

Tot aan de dag van vertrek zijn wij beschikbaar om allerlei zaken m.b.t. de reis met je te bespreken. Of het nu gaat om vragen over kleding & uitrusting, de coaching tijdens de reis of zaken die te maken hebben met het gebied en het klimaat. We willen er voor zorgen dat iedereen goed voorbereid en vol vertrouwen met ons aan deze reis begint.

 

De reis in Noorwegen

Dag 1

We verzamelen op de luchthaven om van daaruit de vlucht naar Stavanger te maken, Daar aangekomen gaan we direct richting het Lysefjord en na een lunch aan de rand van het fjord begint het outdoor avontuur. We maken onze uitrusting in orde en gaan direct op pad. De eerste nacht slaap je dus ook al gelijk buiten.

Dag 2

Na het ontwaken in de vrije natuur maken we een stevig ontbijt en beginnen we aan een uitdagende tocht door een fantastisch natuurgebied. Onderweg is er veel gelegenheid om uit te rusten, het gesprek aan te gaan en ook gewoon om te genieten van de prachtige natuur. Uiteindelijk komen wij aan bij een herberg. Daar kun je een douche nemen en genieten van een welverdiende nachtrust op een echt bed.

Dag 3

Na het ontbijtbuffet in de herberg gaan we weer verder met onze reis op weg naar de Preikestolen (Preekstoel) en we zullen boven op het plateau of ergens onderweg (afhankelijk van het weer) een kamp maken voor de tweede overnachting outdoor. Uiteraard lunchen we onderweg en koken we ons eigen potje in de avonduren.

Dag 4

Als de weergoden ons goed gezind zijn, loont het zeker de moeite om vroeg op te staan en de zonsopkomst vanaf de Preekstoel te aanschouwen. Een heldere zonsopkomst op ruim 600 meter boven het Lysefjord zal een onvergetelijke ervaring zijn. Zodra het zonlicht het water raakt, kleurt het prachtig turkoois met allerlei schakeringen. Je kunt vanaf dat punt de hele fjord zien. Natuurlijk is het een prachtige plek om foto's en filmpjes van jezelf te maken en misschien wil jij ook wel even op de rand staan of zitten. Stel je een afgrond ter hoogte van 2x de Eiffeltoren voor met een onvergelijkbaar uitzicht. Nadat we allemaal genoten hebben van de rust en het natuurgeweld nemen we het pad naar beneden om uit te komen . Na het ontwaken op de Preekstoel of ergens onderweg in het bivak vervolgen wij onze tocht richting Bakken Gard. Daar komen we naar verwachting laat in de avond aan. Moe maar voldaan zullen we gebruik maken van deze bijzondere slaapplek in een oude schuur.

Dag 5

De campsite waar we verblijven biedt talloze mogelijkheden om in alle rust maar ook door middel van gave (outdoor) activiteiten verder te werken aan jouw ontwikkeling. Omdat we inmiddels al een aantal dagen met elkaar op pad zijn biedt het ook de gelegenheid om groepsgewijs bepaalde zaken te bespreken en om samen of alleen een uitgebreide time out te nemen. Tijdens deze reis komt er immers een hoop op je af en zul je ook tijd nodig hebben om dingen te laten bezinken. Wij bieden je graag die gelegenheid.

Dag 6

Voor de liefhebbers verzorgen wij een tocht naar de Kjeragbolten. Na een stukje varen en een steile rit omhoog zul je een pittige wandeling maken naar een uniek rotsblok dat hangt tussen twee rotswanden. Je mag (evt. geholpen door ervaren klimmers van ons en als de weersomstandigheden het toelaten) dit rotsblok beklimmen, waardoor je op een flinke kei komt te staan op ongeveer 1000 meter boven het fjord. Het zal ongetwijfeld een van je allergaafste foto's ooit uit je leven opleveren. Na het bezoek aan de Kjeragbolten gaan we weer naar beneden voor de boottocht terug naar de campsite. Achterblijvers worden uiteraard ook goed verzorgd. Zo is er (wederom) veel gelegenheid tot gesprekken en activiteiten ter plaatse. We brengen onze laatste nacht samen door op de campsite en zullen in de avonduren als groep onze reis uitgebreid evalueren.

Dag 7

Tijd om onze spullen in te pakken en gereed te maken voor de terugreis. We verlaten de campsite per boot en maken de tocht terug naar de bewoonde wereld. Maar voordat we weer de geciviliseerde wereld in gaan sluiten we het outdoor avontuur af met een feestelijke avond op een ongekend prachtige plek aan het water. Je zult een fantastische maaltijd voorgezzet krijgen en we toasten op het volbrengen van de reis. Als gevolg van weersinvloeden en vaarregelingen in het fjord kunnen de activiteiten van de 6e dag (donderdag) te Kjeragbolten doorgezet worden naar de vrijdag. Dit maakt voor de rest van het programma en de coaching niet veel verschil.

Dag 8

Na het ontbijt gaan we naar Stavanger. Daar krijg je ruim de tijd om het pittoreske centrum te bezichtigen en wellicht wat souvenirs kopen voor geliefden in Nederland. Je kan er ook voor kiezen om ergens op een van de vele (verwarmde en overdekte) terrasjes van Stavanger een traditionele Noorse maaltijd of gewoon een snelle burger te nuttigen. Wat het ook gaat worden, uiteindelijk pakken we de bus terug naar de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.

 

De reis op IJsland

Dag 1      

De vlucht van Amsterdam naar Reykjavik om daar de 4x4 op te halen en gereed te maken voor de trip. We slapen de eerste nacht ook al gelijk outdoor.

Dag 2 t/m 8  

Een 4x4 rit langs de kustlijn en door de binnenlanden van IIsland zal ons van Reykjavik naar uiteindelijk wederom Reykjavik voeren. Er is geen vast programma en we laten ons door mens en momentum voeren naar diverse prachtige locaties en goede coachingsgebieden. Daar waar wij in Noorwegen al heel organisch werken is dat in IJsland nog veel meer het geval. Deze meerdaagse route voert langs talloze highlights en de hele route leent zich uitermate goed voor alle verschillende coachingsonderdelen (gesprekken en activiteiten). De laatste avond/nacht in Reykjavik kan je genieten van een gezellig restaurant en/of het bruisende nachtleven aldaar. 

Dag 9

Na je laatste drankje in een bar/club stappen we gelijk in de taxi naar de luchthaven en vliegen we terug naar Amsterdam waar je 's ochtends aankomt.

 

Noot: voor zowel de reis in Noorwegen als op IJsland geldt dat tijdens de gehele reis wij de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten houden. Hierdoor kunnen wij besluiten om het programma zoals hierboven weergegeven enigszins aan te passen. D.w.z. dat wij dan onderdelen verschuiven om het maximale uit de situatie te halen. Het weer zal, noodsituaties daargelaten, in principe geen aanleiding vormen om het programma dusdanig te wijzigen dat er onderdelen komen te vervallen.

 

Na de reis

Hoewel we op dag 8 (Noorwegen) of 9 (IJsland) de reis afsluiten, eindigt onze coaching en jouw ontwikkeling natuurlijk niet. Na terugkomst in Nederland krijg je eerst de tijd om te genieten van alle luxe die je een aantal dagen hebt moeten missen. Ook zul je tijd nodig hebben om weer helemaal te landen. Onze ervaring is dat dit soms tot wel 3 weken of langer kan duren. Tijdens die periode zijn wij uiteraard beschikbaar om met je in gesprek te gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. Uiteindelijk plannen wij een evaluatie- & borgingsgesprek met je af. Hierin sluiten wij de coaching voor wat betreft deze reis met jou op zorgvuldige wijze af. Het spreekt voor zich dat wij jou graag bijstaan bij je verdere ontwikkeling en in ieder geval graag met jou in contact blijven om te horen hoe je ontwikkeling gaat. Meer hierover bij Extra's.

 

"Sometimes you'll find yourself in the wilderness and sometimes in the wilderness you'll find yourself."

De coachingsreis van je leven is een dienst van Special Forces in Business B.V. Op alle aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten van Special Forces in Business B.V. zijn de Algemene Voorwaarden van Special Forces in Business B.V. van toepassing. Een exemplaar wordt u op aanvraag toegestuurd. Special Forces in Business B.V. is sedert 26 februari 2018 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds deze datum neemt deze besloten vennootschap alle activiteiten, overeenkomsten, daaruit vloeiende verplichtingen en alle middelen van Ares Beheer B.V. over die, tot deze datum, behoorden bij de handelsnaam Special Forces in Business welke, tot deze datum, in eigendom van Ares Beheer B.V. was.

Special Forces in Business B.V.

Anthonie Fokkerstraat 63C

3772 MP BARNEVELD

KvK: 71002200

ING rek: NL 30 INGB 0006 6630 89