De kracht van water - De coachingreis van je leven

De kracht van water

Blog > De kracht van water

Al peddelend door Ha Long Bay lijkt het voor de meeste deelnemers in eerste instantie alsof de imposante rotsen het meest krachtige en machtige natuurfenomeen aldaar zijn. Maar wie goed naar de geschiedenis van dit gebied en in het hier en nu om zich heen kijkt, leert al snel dat de werkelijke kracht van dit werelderfgoed zich laat belichamen door het water. Het is immers het water dat deze bijzondere omgeving geschapen heeft.

Rotsen zijn keihard, onverzettelijk en torenen hoog boven alles uit. En toch.. Het water is elementair voor het leven; het voedt de mensen, dieren en planten in het gebied. Water is vloeibaar en kan stromen daar waar het heen moet. Water is zacht en tegelijkertijd sterk genoeg om rotsen te doen slijten en splijten. Water is flexibel, ontvankelijk en kan alles omvatten. Water is helder. Water is leven.

Het is niet voor niets dat de kracht van water centraal staat in veel oosterse vechtsporten en filosofieën.

We zien het oppervlak van het water en ervaren het de ene keer als een spiegel die de reflectie van alles om zich heen weergeeft. Op een ander moment kan er een lichte deining, kabbelende golven of zelfs een woeste storm zijn. Dát is ook allemaal net als ons leven.

Wat we van het water kunnen leren is dat alles wat we zien slechts een fractie van het totaal is, we zien slechts een deel maar dat neemt niet weg dat er meer is. Onder het oppervlak is er namelijk nog veel meer water en dit laat zich niet of nauwelijks beïnvloeden door dat wat er zich aan het oppervlak afspeelt.

Tijdens Kern Krachtig Samen gebruiken we de kracht van water o.a. in meditaties. Als je ervoor kiest om een reis te maken naar de fundamenten van je bestaan is het handig je te beseffen dat het aan het oppervlak soms best kan gaan stormen en dat je gedachtes en gevoelens zijn als de schuimkoppen op een woeste zee the best practices. Maar je bent niet alleen maar je gevoelens en gedachten. Deze zijn vaak slechts een voortvloeisel van je ervaringen, je conditionering, je overtuigingen, je strategieën, je mechanismen, je patronen en je zorgvuldig opgebouwde weerstand tegen al wat te pijnlijk of soms zelfs ondraaglijk is. Je bent echter heel veel meer; je bent ook al wat eronder leeft en om daar achter te komen moet je onder water. Je zult heel diep moeten gaan om uit te komen bij je werkelijke fundamenten en je werkelijke kansen op verandering.

Als je naar deze foto’s kijkt zie je natuurschoon, leuke activiteiten en lekker weer maar vergis je niet. Dit is het meest intensieve en krachtige coachingstraject van Nederland e.o.

Kern Krachtig Samen is geen snoepreisje, zonnige retraite of een nieuwe vakantievorm. Het is zoeken, slopen, breken en verbouwen. Het is slapeloze nachten, het herbeleven van wat home cleaning rates per hour je toen moest vergeten, het is door je hele lichaam voelen waarom je al die jaren afweek van jezelf en wat dit met je gedaan heeft. Het is bergen gemis en zeeën van tranen.

Kern Krachtig Samen is je bestaan opnieuw vorm geven om daarmee gehoor te geven aan behoeftes waarvan sommige je niet eens meer contact mee kon maken. Vaak diep verscholen onder angsten, verdriet en pijn welke hun oorsprong vonden in de (vroeg)kinderlijke ervaringen. Deze zijn op hun beurt vaak weer gecamoufleerd door boosheid, frustraties en allerlei maniertjes om je te beschermen. Ooit ontstaan om je te dienen maar gaandeweg verloren ze hun effectiviteit.

Zo’n heftig en intens proces vraagt om helderheid zachtheid, ontvankelijkheid, allesomvattendheid en het voedende van water. Daarom doen we deze reis naar binnen met de kracht van water.

Verandering is altijd mogelijk, punt!

🙏

Wil jij ook Kern Krachtig Samen? Klik dan hier voor meer informatie en boekingen.

Mail naar contact@sfib.nl als je een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek wilt aanvragen.

Leave a Reply

Vind je het prettig om eerst eens persoonlijk kennis te maken? Of heb je nog vragen over de reizen of de coaches?

Neem dan gerust contact met ons op of laat simpelweg je gegevens achter en dan nemen we met alle plezier contact met jou op.

085-4867380 
contact@sfib.nl