Een anonieme ervaring - De coachingreis van je leven
Coachingsreis van je Leven > Eiland editie > Een anonieme ervaring

Deelneemster van de coachingsreis van je leven – Eiland editie, september 2023

30 september 2023 stapte ik samen met zeven andere deelnemers en drie coaches op het vliegtuig naar Zweden. Hoewel de innerlijke reis naar mijzelf toch echt al was begonnen, voorafgaande en tijdens het intakegesprek drie weken eerder, voelde het vertrek van Schiphol als hèt begin van een nieuw en voor mij onbekend avontuur.

In mijn leven voel ik mij over het algemeen sterk, zelfverzekerd en tevreden. En weet ik de regie in eigen hand te houden, vooral met ratio te controleren. Toch wilde ik ook kennismaken met de kant van mijzelf die ik nog niet goed ken. Mijn kwetsbaarheid, mijn zachtere kant. En hoopte ik opnieuw leren contact te maken met mijn gevoelswereld.

In de veiligheid van een heel fijne groep mensen ben ik de verschillende werkvormen ingestapt. Vaak vol vertrouwen, met in mijn hoofd een beeld of verwachting. Om er vervolgens verrast en veelal ook verward weer uit te komen. Verrast door de thema’s die aangeraakt werden (hoezo komt mijn moeder ook in deze werkvorm voorbij?), verward omdat het anders bleek dan de verwachting en ik niet direct wist wat de werkvorm mij verteld had. Of als ik het wel wist, wat maakte dan dat ik niet voelde? Dat kwam pas later, als de informatie uit het hoofd, mijn lichaam indaalde en uiteindelijk mijn gevoel raakte.

Ondertussen het contact met de natuur, de stilte, de bomen, de lucht, het water, de wind, de kou en de warmte, de eilanden. En met mijzelf en met de andere deelnemers. Met de coaches. Vertragen en verstillen. Om uiteindelijk door de verwarring heen, steeds dichter bij mijzelf te komen: bij de ervaringen opgedaan in mijn leven, die geleid hebben tot mechanismen die ooit een functie hebben gehad en inmiddels patronen zijn geworden. Mechanismen en patronen waar ik nu graag afscheid van neem, om weer te mogen voelen, weer kind en kwetsbaar te mogen zijn, een andere plek in te mogen nemen in contact met de ander en weer zacht te kunnen uitstralen.

Wat voel ik mij rijk als ik na twee weken weer naar huis ga: mijn rugtas is gevuld met ervaringen en inzichten, de puzzelstukjes. Een aantal omgedraaid, een aantal aangeraakt, waar ik thuis mee verder mag puzzelen. En zo gaat het ook. Nu vijf maanden later, kan ik zeggen dat ik er nog dagelijks mee bezig ben. Tijdens een wandeling buiten, een momentje voor mijzelf of juist in contact met de mensen om mij heen, voel ik ineens wat ik in Zweden aangeraakt heb. Deze Coachingsreis van mijn Leven heeft een proces in gang gezet, dat nooit meer stopt en wat ben ik daar dankbaar voor!!

Vind je het prettig om eerst eens persoonlijk kennis te maken? Of heb je nog vragen over de reizen of de coaches?

Neem dan gerust contact met ons op of laat simpelweg je gegevens achter en dan nemen we met alle plezier contact met jou op.

085-4867380 
contact@sfib.nl