Opleiding tot Outdoor Coach

0
Prijs
Voor€9.500
Prijs
Voor€9.500
Naam*
E-mailadres*
Jouw vraag*
*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Bewaar op de wenslijst

Toevoegen op de wenslijst vereist een account.

1681

Waarom bij ons boeken?

  • Krachtige coaching
  • Prachtige natuur
  • Onvergetelijke avonturen
  • Duurzame resultaten
  • Verandering is altijd mogelijk, punt!

Een vraag?

Bel of mail ons met uw vraag.

085-4867380

reserveringen@sfib.nl

Beschrijving

De Opleiding tot Outdoor Coach (OOC) is een prachtige en krachtige wijze om jezelf te bekwamen in de outdoor coaching.

Special Forces in Business is dé outdoor coaching specialist van Nederland e.o. en jij kan voor een periode van 1 jaar (of langer) lid worden van ons team om in de praktijk te leren en te ervaren.

Wat is outdoor coaching?

Outdoor coaching is wat ons betreft meer dan op een buitenlocatie, eventueel aangevuld met wat activiteiten, coachen. Onze visie op outdoor coaching gaat over het volledig opgaan in de natuur van jezelf en je omgeving. Outdoor coaching volgens SFiB is de omgeving, de omstandigheden, de coachee(s), jezelf (en je team) en het proces tot één geheel brengen. Gebruik maken van de omgeving en de omstandigheden, leidt tot gespreksvormen, activiteiten en andere werkvormen die optimaal dienend zijn aan het proces en de behoefte van de coachee(s). Alles wat in fysieke c.q. tastbare zin plaatsvindt heeft zijn weerslag op het emotionele, psychische en/of spirituele vlak. Én andersom..

Waarom outdoor coaching?

Vrijheid en veiligheid zijn 2 absolute randvoorwaarden van een goed coachingsproces. Je hebt deze randvoorwaarden nodig om bij jezelf naar binnen te gaan en met jezelf aan de slag te gaan. De natuur heeft het van zichzelf al in zich dat zij bijdraagt aan een verhoogde ervaring van veiligheid en vrijheid.

De natuur geeft ook de ruimte voor beweging. Een coachings- of veranderproces gaat altijd over het in beweging komen en/of blijven. De fysieke beweging koppelen wij aan een mentale beweging. Het is bij outdoor coaching altijd op 2 fronten stretchen maar ook op 2 fronten versnellen, vertragen en verstillen. We werken immers met lichaam en geest, we zijn één. Dat is onze natuur…

Buiten naar binnen gaan

Om alles goed samen te brengen heb je een mindset nodig die in staat stelt om je open te stellen voor alles wat er is. Van daaruit kan je jouw kennis en ervaring en vooral ook je eigen natuur inzetten om de ander en zijn/haar proces zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wij doet dit op prachtige en vaak afgelegen locaties, vaak niet zonder risico. De veiligheid die echter nodig is voor het coachingsproces komt niet in het gedrang zodra het in fysieke zin spannend wordt. Sterker nog; júist als we de grenzen van het fysieke/ tastbare bereiken, zijn we in staat om die mentale begrenzingen goed te onderzoeken en daar onze weg in te vinden.

Simpel gesteld: We brengen mensen in verbinding naar de grens zodat ze voelen dat je leven om vervolgens te bepalen wat ze met dat leven willen doen. Daar is lef voor nodig.

Werken als outdoor coach volgens de SFiB visie (en dat die werkt hebben we inmiddels ruimschoots bewezen) gaat over het loslaten van de controle, de natuur is namelijk groter en krachtiger dan ons dus we bevechten haar niet maar we maken gebruik van haar. Zie het als judo waarbij je de kracht van de tegenstander in jouw voordeel gebruikt. Outdoor coaching is niet vechten tegen de elementen maar er zo in opgaan dat ze (weer) een onderdeel van je eigen natuur worden. Lees gerust ook eens onze blogs, daarin staat veelal beschreven hoe wij alles tot 1 geheel brengen.

Alle gebieden waar SFiB haar diensten aanbiedt hebben unieke kenmerken en daarmee bruikbare metaforen. We passen onze coaching aan en zo kunnen we mensen ondersteunen in hun proces, of we nou met -30 graden op een winderige sneeuwvlakte zitten of met +40 graden in een vochtige jungle.

De opleiding en haar doelen

Tijdens de OOC leer je in diverse settings te werken als outdoor coach. Het gaat over thema’s zoals hierboven beschreven maar ook over hele praktische zaken zoals verbindingen, medische aangelegenheden, noodprocedures, logistieke ondersteuning, en alles wat er nog meer bij komt kijken om een outdoor coachingsreis succesvol te laten verlopen. Na het volbrengen van deze opleiding zal je zelfstandig in staat zijn om een outdoor coachingsreis te ontwerpen, organiseren, begeleiden én (niet geheel onbelangrijk) te vermarkten (lees: aanbieden en verkopen). We nemen hier ruim de tijd voor en het programma bestaat uit 4 ‘seizoenen’. 

Seizoen 1:

Tijdens deze fase van de opleiding ben je voornamelijk als deelnemer betrokken bij de voorbereidingen, uitvoering en nazorg van een outdoor coachingsreis. Samen met de andere deelnemers zal je door outdoor coaches van SFiB geïntroduceerd worden in de magnifieke wereld van de outdoor coaching, geen betere manier dan om zelf deelnemer te zijn en en reis bij jezelf naar binnen te gaan. Deze fase en de daarin te maken reis zal veel impact op je hebben als deelnemer.

Seizoen 2:

Tijdens deze fase loop je als stagiair mee in een team van SFiB dat een coachingsreis voorbereid, uitvoert en na afloop afrond. Je maakt alle facetten dichtbij mee en je kan continue sparren met onze coaches en de andere deelnemers. In deze fase zal je ook ontdekken wat de impact is van zo’n reis op jezelf als begeleider.

Seizoen 3:

In het 3e seizoen van de opleiding doe je volwaardig mee in het team dat een coachingsreis verzorgd. Je krijgt alle vrijheden en verantwoordelijkheden die horen bij het onderdeel zijn van een uniek organisch en effectief coachingsproces voor vele mensen in een outdoor setting. 

Seizoen 4:

Dit is je afstudeerfase waarin je zelf een outdoor coachingsreis mag ontwikkelen, organiseren, leiden en verkopen. Uiteraard kan je rekenen op steun en faciliteiten van onze coaches en ons bedrijf. Onder de vlag van SFiB sta jij zelf aan de basis van jouw unieke outdoorcoachingsreis. De reis zelf (met alles wat erbij hoort) is je examenopdracht en je krijgt daarvoor alle tijd die je daarvoor nodig hebt. Seizoen 4 kan dus 3 maanden duren maar ook (veel) langer.. We gaan immers voor kwaliteit!

Voor wie?

De OOC is geschikt voor iedereen die werkervaring heeft als coach en/of 1 of meerdere coachopleidingen heeft gevolgd. Let wel: een specifieke vooropleiding is niet per se nodig om deze opleiding aan te vangen. Wel is het aan te raden dat je in algemene zin bekend bent met de materie van coaching. Als je twijfelt en wilt weten of jouw achtergrond maakt dat je goed zou passen in deze opleiding, mail dan je CV inclusief motivatie naar contact@sfib.nl, dan zullen wij contact met je opnemen om dit met je te bespreken.

Waar is de OOC?

We zullen regelmatig samen komen op onze locatie te Barneveld. Hier verzorgen we lessen, is er ruimte voor intervisie maar is er ook gelegenheid om te sparren met andere deelnemers en onze coaches. Daarnaast zullen we een aantal maal als groep samen komen op een outdoor locatie in Nederland, België of Duitsland om een meerdaagse opleidingssessie te houden. Verder zal je natuurlijk kennis gaan maken met de gebieden waar SFiB zoal haar coaching inzet. Denk hierbij aan landen als Noorwegen, IJsland, Suriname, Italië en Vietnam. Afhankelijk van het programma en jouw indeling zal je minimaal 2 van deze traditionele SFiB locaties 1 of meerdere malen tegenkomen in jouw opleiding. De locatie voor jouw eindopdracht in seizoen 4 bepaal je, in afstemming met SFiB, zelf. Welk gebied zie jij als de ideale outdoor omgeving voor jouw coachingsreis?

Investering en voorwaarden

Wij factureren het totale opleidingsgeld in 4 delen (bij aanvang van een seizoen) en tussentijds stoppen is dus mogelijk. Bij vooruitbetaling van het hele opleidingsbedrag krijgt men 5% korting op het totaalbedrag. Deelname aan de OOC is fiscaal aantrekkelijk te maken. Vraag naar alle voorwaarden en mogelijkheden via contact@sfib.nl

Wordt jij ook outdoor coach bij de outdoor coaching specialist van Nederland e.o.?

Verandering is altijd mogelijk, punt!

Beelden
5 bezoekers bekijken deze reis!